nyár_2018

Március 25-én, vasárnap, hatályba lép a 2018-as nyári repülési menetrend. A kassai repülőtér számára több járatot hoz a légitársaságok fedélzetein és az üdülőhelyek nagyon vonzó ajánlatát.

Az Austrian Airlines újra megnöveli a heti bécsi járatok számát 10-ről 13-ra. Néhány járat az Embraer E195 vagy az Airbus A320 repülőgépekkel repül majd.

A Czech Airlines továbbra is a Kassára repülő legtöbb járatot biztosítja. A cseh nemzetközi légitársaság fedélzetén Kassáról Prágán keresztül elutazhat számos más helyre akár heti 18 alkalommal. A pozsonyi összeköttetés hetente 6 alkalommal áll rendelkezésre.

A nyári menetrend jelentős pozitív jellemzője a Kassa-Varsó útvonal frekvencia-emelkedése is. 2018 júliusától a LOT Polish Airlines további 3 járatot ad az eredeti menetrendhez. Összességében a LOT Kassáról Varsóba hetente 11 járatot működtet, főleg Embraer sugárhajtású repülőgépekkel. Köszönhetően a járatok gazdag kínálatának, az utasok számára lehetőség nyílik egyetlen kényelmes varsói átszállással meglátogatni egyéb helyeket is főleg Nyugat-Európában, Oroszországban, Észak-Amerikában és Ázsiában.

A legnagyobb Szlovákiába repülő légitársaság, a Turkish Airlines, továbbra is hetente négyszer kapcsolja össze Kassát több mint 300 célállomással az isztambuli repülőtere által. Ez a menetrend lehetővé teszi az utasok számára, hogy egyszerűen és kényelmesen "elkapják" az Észak-Amerikába repülő járatokat korai indulással (kedden és pénteken), illetve Ázsiába és az Indiai-óceán egzotikus helyeire repülő járatokat esti indulással (hétfő és vasárnap) Kassáról.

A Wizz Air növeli a Kassai repülőtérről a London-Luton repülőtérre irányuló járatainak kapacitását, amelyeket május 15.-vel kezdődően minden nap nagyobb, 230 férőhelyes Airbus A321 típusú repülőgépekkel valósít meg. Addig ez a vonal 180 férőhelyes Airbus A320 repülőgépekkel lesz üzemeltetve.

Michal Tmej, a Kassai repülőtér ügyvezető igazgatója és az igazgatóság elnöke: "A kassai repülőtér nyári repülési menetrendje légitársaságaink fedélzetein idén is a járatok széles választékot kínálja a világ több mint 500 célállomására. Összesen 46 járat van tervezve 4 európai "csomópontra". A kassai repülőtér az egyetlen olyan szlovák repülőtér, amely ilyen gazdag kapcsolatot kínál az egész világgal.

A nyári üdülési szezon közeledtével a meleg napsütés és a romantikus strandok kedvelői már a nyaralásra készülnek. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint Kassáról az alábbi célpontok lesznek elérhetőek: Antalya, Barcelona, Burgasz, Ercan, Heraklion, Hurghada, Korfu, Lamezia Terme, Larnaca, Monastir, Palma de Mallorca, Olbia, Patras, Rijeka, Rodosz, Thesszaloniki, Tirana. A célállomásokra, mint Burgasz, Heraklion, Lamezia Terme, Larnaca, Palma de Mallorca és Rodosz külön repülőjegyeket is vásárolhatnak közvetlenül a légitársaság honlapján: www.smartwings.com

A célállomások és a frekvenciák összefoglalása a 2018-as nyári menetrendben:

 

Célállomás

Légitársaság

Járatok száma

Bécs

Austrian Airlines

13x hetente

Pozsony

Czech Airlines

6x hetente

Prága

Czech Airlines

18x hetente

Varsó

LOT Polish Airlines

11x hetente*

Isztambul

Turkish Airlines

4x hetente

London Luton

Wizz Air

7x hetente

Köln

Wizz Air

2x hetente**

Doncaster Sheffield

Wizz Air

2x hetente**

Tel Aviv

Wizz Air

2x hetente**

*  2018 júliusától

** A Wizz Air 3 Kassáról induló járatot szüntet meg a következőképpen: Doncaster Sheffield 2018. május 12.-től, Köln 2018. május 14.-től és Tel Aviv 2018. június 3.-tól.

Kassa, 2018. március 22.

Kiemelt információk

Ryanair

Ryanair will fly from Košice to Prague

26. június 2020
Austrian Airlines

Austrian Airlines are back with flights from Košice to Vienna

22. június 2020
Airport Košice

Rediscovering the world after the COVID-19 pandemic

18. június 2020