nyár_2018

Március 25-én, vasárnap, hatályba lép a 2018-as nyári repülési menetrend. A kassai repülőtér számára több járatot hoz a légitársaságok fedélzetein és az üdülőhelyek nagyon vonzó ajánlatát.

Az Austrian Airlines újra megnöveli a heti bécsi járatok számát 10-ről 13-ra. Néhány járat az Embraer E195 vagy az Airbus A320 repülőgépekkel repül majd.

A Czech Airlines továbbra is a Kassára repülő legtöbb járatot biztosítja. A cseh nemzetközi légitársaság fedélzetén Kassáról Prágán keresztül elutazhat számos más helyre akár heti 18 alkalommal. A pozsonyi összeköttetés hetente 6 alkalommal áll rendelkezésre.

A nyári menetrend jelentős pozitív jellemzője a Kassa-Varsó útvonal frekvencia-emelkedése is. 2018 júliusától a LOT Polish Airlines további 3 járatot ad az eredeti menetrendhez. Összességében a LOT Kassáról Varsóba hetente 11 járatot működtet, főleg Embraer sugárhajtású repülőgépekkel. Köszönhetően a járatok gazdag kínálatának, az utasok számára lehetőség nyílik egyetlen kényelmes varsói átszállással meglátogatni egyéb helyeket is főleg Nyugat-Európában, Oroszországban, Észak-Amerikában és Ázsiában.

A legnagyobb Szlovákiába repülő légitársaság, a Turkish Airlines, továbbra is hetente négyszer kapcsolja össze Kassát több mint 300 célállomással az isztambuli repülőtere által. Ez a menetrend lehetővé teszi az utasok számára, hogy egyszerűen és kényelmesen "elkapják" az Észak-Amerikába repülő járatokat korai indulással (kedden és pénteken), illetve Ázsiába és az Indiai-óceán egzotikus helyeire repülő járatokat esti indulással (hétfő és vasárnap) Kassáról.

A Wizz Air növeli a Kassai repülőtérről a London-Luton repülőtérre irányuló járatainak kapacitását, amelyeket május 15.-vel kezdődően minden nap nagyobb, 230 férőhelyes Airbus A321 típusú repülőgépekkel valósít meg. Addig ez a vonal 180 férőhelyes Airbus A320 repülőgépekkel lesz üzemeltetve.

Michal Tmej, a Kassai repülőtér ügyvezető igazgatója és az igazgatóság elnöke: "A kassai repülőtér nyári repülési menetrendje légitársaságaink fedélzetein idén is a járatok széles választékot kínálja a világ több mint 500 célállomására. Összesen 46 járat van tervezve 4 európai "csomópontra". A kassai repülőtér az egyetlen olyan szlovák repülőtér, amely ilyen gazdag kapcsolatot kínál az egész világgal.

A nyári üdülési szezon közeledtével a meleg napsütés és a romantikus strandok kedvelői már a nyaralásra készülnek. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint Kassáról az alábbi célpontok lesznek elérhetőek: Antalya, Barcelona, Burgasz, Ercan, Heraklion, Hurghada, Korfu, Lamezia Terme, Larnaca, Monastir, Palma de Mallorca, Olbia, Patras, Rijeka, Rodosz, Thesszaloniki, Tirana. A célállomásokra, mint Burgasz, Heraklion, Lamezia Terme, Larnaca, Palma de Mallorca és Rodosz külön repülőjegyeket is vásárolhatnak közvetlenül a légitársaság honlapján: www.smartwings.com

A célállomások és a frekvenciák összefoglalása a 2018-as nyári menetrendben:

 

Célállomás

Légitársaság

Járatok száma

Bécs

Austrian Airlines

13x hetente

Pozsony

Czech Airlines

6x hetente

Prága

Czech Airlines

18x hetente

Varsó

LOT Polish Airlines

11x hetente*

Isztambul

Turkish Airlines

4x hetente

London Luton

Wizz Air

7x hetente

Köln

Wizz Air

2x hetente**

Doncaster Sheffield

Wizz Air

2x hetente**

Tel Aviv

Wizz Air

2x hetente**

*  2018 júliusától

** A Wizz Air 3 Kassáról induló járatot szüntet meg a következőképpen: Doncaster Sheffield 2018. május 12.-től, Köln 2018. május 14.-től és Tel Aviv 2018. június 3.-tól.

Kassa, 2018. március 22.

Kiemelt információk

munchen-eurowings

AZ EUROWINGS KASSÁRÓL MÜNCHENBE IS REPÜLNI FOG

9. május 2018
ÚJ EUROWINGS JÁRAT LÉTESÜL KASSÁRÓL DÜSSELDORFBA

ÚJ EUROWINGS JÁRAT LÉTESÜL KASSÁRÓL DÜSSELDORFBA

30. április 2018