Košice International Airport

Letisko Košice potvrdzuje, že dňa 3.8.2022 v skorých ranných hodinách prijala polícia oznámenie, že v priestoroch letiska Košice môže byť umiestnená bomba. Po prijatí informácie od PZ boli na oddelení letovej prevádzky letiska Košice okamžite vykonané všetky potrebné úkony spojené so zaistením bezpečnosti zamestnancov letiska a cestujúcej verejnosti.

Došlo k bezodkladnej evakuácii letiskového terminálu, ako aj jednotlivých oddelení so zabezpečením alternatívnych komunikačných postupov pre podporu zaistenia činnosti riadiaceho štábu letiska Košice. Po príjazde príslušníkov PZ SR bolo zabezpečené miesto udalosti a bola vykonaná pyrotechnická prehliadka budov letiska, priľahlých priestorov a parkovísk s negatívnym výsledkom. Následne bola prevádzka na letisku v súčinnosti s PZ SR obnovená. Vec ďalej prebral Odbor kriminálnej polície OR PZ Košice k ďalšej realizácii.

V čase o 05:00 hod. bol plánovaný pravidelný odlet leteckej spoločnosti Austrian Airlines do Viedne, avšak z dôvodu tejto udalosti sa odlet oneskoril o 50 minút.

V súvislosti s predmetnou udalosťou prijalo letisko Košice v súčinnosti s OHK PZ zvýšené bezpečnostné opatrenia až do odvolania.

V prípade ďalších informácií súvisiacich s touto udalosťou sa môžete obrátiť na hovorcu KR PZ Košice.

Nedávno pridané

Brazílsky ERJ 190 Letisko Košice

ŠTYRIDSIATY SIEDMY DIEL FOTOPOHĽADY DO HISTÓRIE LETISKA KOŠICE: BRAZÍLSKY ERJ 190 V UKRAJINSKÝCH FARBÁCH

23. September 2022